Home Sport Waarom thermo ondergoed zo heerlijk is

Waarom thermo ondergoed zo heerlijk is

0
Waarom thermo ondergoed zo heerlijk is

Thermo ondergoed, sommige mensen hebben er nog nooit van gehoord, anderen kunnen niet zonder. Zelf, als enthousiast wintersporter ben ik een groot fan van thermo ondergoed. Maar alhoewel thermo ondergoed tijdens de wintersport ideaal is, kun je het ook gewoon in Nederland tijdens het dagelijks leven gebruiken. Voor diegenen die niet zo bekend zijn met thermo ondergoed in dit artikel vertel ik hoe thermo ondergoed werkt en waarom het zo fijn is in verschillende situaties.

Wat is thermo ondergoed

Thermo ondergoed werkt anders dan een slip of boxer. Aangezien het doel van thermo ondergoed is om je warm te houden, is het altijd een gehele legging en vallen thermo shirts ook onder thermo ondergoed. Thermo ondergoed is speciaal ontworpen kleding die strak tegen de huid zit maar toch een dun laagje lucht tussen de huid en de kleding overlaat. Dit laagje lucht houdt je lichaamstemperatuur goed vast waardoor je warm wordt gehouden. Er zijn zowel dunnere als dikkere thermo ondergoed kleding. Dunner ondergoed voert zweet goed af maar dikkere thermokleding houd je beter warm. Wanneer je dus op een koude herfstdag gaat hardlopen dan is een dunnere laag een betere optie. Op een zeer koude wintersportdag hoog in de Alpen kun je beter gaan voor dikker thermo ondergoed.

Wintersport

Wintersport is absoluut mijn favoriete vakantie. Daarom ga ik het liefst twee keer per jaar, tijdens de kerst en tijdens het voorjaar. Het voordeel van een wintersportvakantie tijdens de kerst is dat er vaak meer dan genoeg sneeuw is en er ook veel prachtige poedersneeuw is om off-piste te skiën. Tegelijkertijd is het tijdens de kerst natuurlijk wel wat kouder. Dit betekent dat je je goed warm moet houden en hier kan thermo-ondergoed al het verschil maken. Thermo ondergoed is zeer comfortabel, zeker onder een skibroek en trui en jas. Daarnaast zal het op een koude wintersportdag al het verschil maken.

Warm thuis en op de fiets

In de winter wordt onze maandelijkse energierekening vaak een stukje duurder. Als je lekker warm thuis wilt zitten zonder dat de energierekening een stuk hoger wordt dan is thermo ondergoed ideaal. Zeker op een luie zondag hoef je naast je thermo legging dames en thermoshirt dames niks anders aan. Je zult snel merken dat thermo ondergoed niet alleen lekker warm maar ook super comfortabel is. Als je over je thermo ondergoed een joggingbroek en een trui en jas gooit kun je zelfs op de koudste winterdag gewoon lekker warm op de fiets naar school, werk of hobby. Ook tijdens het sporten is thermo ondergoed ideaal als je bijvoorbeeld buiten hard gaat lopen.