Home Sport Verminder het effect van allergieën met deze 7 tips

Verminder het effect van allergieën met deze 7 tips

0
Verminder het effect van allergieën met deze 7 tips

Seizoensveranderingen of het in de buurt zijn van huisdieren, zoals katten en honden, kunnen een nachtmerrie zijn voor iemand die te maken heeft met ernstige allergieën. Breng niet al je tijd binnenshuis door, alleen maar omdat het lente is! Lees de tips in dit artikel en ontdek goedkope, effectieve manieren om met je allergieën om te gaan, zodat je gemakkelijk kunt ademen.

7 effectieve tips om allergieën te verminderen

Met deze zeven handige tips zorg je ervoor dat het effect van verschillende allergieën minder wordt, zo kan je weer meer genieten van het leven!

 

 1. Gebruik hypo-allergene hoesjes voor je kussens om te voorkomen dat de huisstofmijt je allergieën verergert terwijl je slaapt. Deze slopen dichten de mijten uit je kussen, maar zijn gemakkelijk te verwijderen om te wassen. Stofmijten zijn een belangrijke oorzaak van allergieën binnenshuis, dus deze eenvoudige stap kan je veel leed besparen.
   
 2. Hebben aparte schoenen voor binnen en buiten. Als je veel werk in je tuin doet of gewoon graag buiten bent, laat dan speciaal voor deze activiteiten een paar schoenen opzij zetten. Als het tijd is om naar binnen te komen, kunnen je schoenen, samen met het stuifmeel en het stof dat ze bij zich dragen, bij de deur worden achtergelaten – waardoor de allergenen die je huis binnenkomen tot een minimum worden beperkt.
   
 3. Voor dierenliefhebbers die ook last hebben van allergieën, is het het beste als je een soort huisdier met korter haar kiest. Alle dieren dragen allergenen bij zich, maar vooral langharige dieren zijn hier slecht in. Laat je dieren bovendien niet op je bed slapen als je je allergieën onder controle wilt houden.
   
 4. Een goede manier om het effect van allergieën te verminderen is het innemen van probiotica. Met name het effect van allergieën die op de buik kunnen slaan wordt hiermee verminderd.
   
 5. De hoeveelheid huidschilfers en haren van huisdieren die door honden en katten binnenshuis worden geproduceerd is enorm en komt terecht op tapijt, op meubels en in de lucht. In de meeste gevallen is gewoon stofzuigen of afstoffen niet voldoende om voldoende huisdierallergenen te verwijderen om een huis geschikt te maken voor mensen die allergisch zijn voor deze dieren. Zelfs bij allergieën kan dit type allergie het beste worden opgevangen door de dieren voor het grootste deel buiten te houden.
   
 6. Wanneer je medicijnen voor allergieën gebruikt, is het van cruciaal belang dat je met je arts en apotheker overleg pleegt over voedsel of andere medicijnen die mogelijk niet goed op je medicatie reageren. De bijwerkingen en reacties tussen medicijnen kunnen extreem zijn, dus je moet voordat je ze inneemt weten of er risico's verbonden zijn aan het gebruik van andere medicijnen of voedingsmiddelen.
   
 7. Je hebt misschien een houten, laminaat- of tegelvloer gelegd om allergenen in je huis te verminderen, maar als je gooitapijten gebruikt, moeten ze wekelijks worden gewassen in warm, zeepachtig water om ze vrij te houden van stof, stuifmeel en andere allergieverwekkers. Als ze niet in de wasmachine kunnen worden gewassen, laat ze dan regelmatig chemisch reinigen. Het is de moeite waard!

 

Met deze zeven handige tips kan je nu het effect van allergieën op jouw lichaam gaan verminderen.