Home Reizen De routes van de Kilimanjaro

De routes van de Kilimanjaro

0
De routes van de Kilimanjaro

Sta jij op het punt om naar Tanzania op vakantie te gaan en heb jij plannen om de Kilimanjaro te beklimmen? In dit artikel zullen we een aantal routes uitlichten. Zoals je wellicht weet zijn er in totaal zeven routes. In dit artikel zullen de meest populaire routes uitgelicht worden zodat jij een keuze kunt maken welke route het beste bij jou als persoon past. Hierdoor weet je zeker dat je met plezier de Kilimanjaro kunt gaan beklimmen, maar weet wel, het beklimmen van de Kilimanjaro is een enorme uitdaging.

Route 1 voor het beklimmen van de Kilimanjaro: Rongai

De Rongai route is een route (de enige) die vanuit het Noorden wordt gestart. Als je van wilde dieren houdt, is deze route zeker een aanrader. Je start namelijk vlak bij de Keniaanse grens en loopt langs afgelegen wildlife gebieden. Het is een route die niet erg gevarieerd is. Als we kijken naar de moeilijkheidsgraad van deze route, dan behoort deze route tot een van de eenvoudigste routes. Op de terugweg neem je de Marangu route. De Rongai route kun je in zes dagen doen, maar over het algemeen raden wij aan om de route in zeven dagen uit te lopen. De Rongai route is wel een van de duurdere routes omdat je extra transport nodig hebt om naar het noorden van de Kilimanjaro te komen.

Route 2: Marangu

Zoals hierboven beschreven heb je ook nog de Marangu route. De Marangu route is de populairste route. Het grote voordeel van deze route is dat je in hutten kunt overnachten in plaats van tenten. In tegenstelling tot de Rongai hoef je bij Marangu geen extra transportkosten te betalen. Hierdoor behoort de Marangu tot de goedkoopste routes. De Marangu route kun je in vijf dagen belopen wat deze route als de kortste route classificeert. Het is wel goed om te melden dat bij de Marangu route de klim in hoogte erg snel is waardoor hoogteziekte sneller toeneemt dan andere. Heb jij nog geen ervaring met klimmen? Dan is deze route zeker aan te raden! De Marangu route heeft namelijk een eenvoudige moeilijkheidsgraad.

Route 3: Northern Circuit

Als we kijken naar de langste route van de Kilimanjaro, dan is dit het Northern Circuit. Deze route is het nieuwst en meteen het langst, zowel in afstand als in tijd. Je start namelijk in het westen, loopt richting het noorden en eindigt in het zuiden. Als je besluit het Northern Circuit te volgen, zie je de hele berg. Deze route is qua moeilijkheidsgraad ook makkelijk omdat je voldoende tijd hebt om te acclimatiseren aan de omgeving. Het nadeel van deze route is wel dat je negen dagen onderweg bent. De kosten van deze route zijn wel duurder dan de andere, maar het is zeker de moeite waard!

Route 4: Umbwe

De Umbwe route is de minst populaire route van de Kilimanjaro. Dit komt omdat het veruit de moeilijkste en meest steile route is naar de top. Ben jij dus op zoek naar echt een uitdaging en ben je wel gewend om bergen te beklimmen? Dan is het zeker aan te raden om te kijken of je deel kan nemen aan deze route.

 

Geef bij de Tanzania Specialist aan hoe jouw vakantie eruit moet zien, en zij regelen de rest!