Home Sport Wat is een geschikt padel racket voor mij?

Wat is een geschikt padel racket voor mij?

0
Wat is een geschikt padel racket voor mij?

Ben jij begonnen met padel en vind je tijd worden voor je eigen padel racket? Er zijn onder andere verschillen in gewicht, balans, het materiaal en de vorm van het racket. Door al deze verschillen is het lastig waar je nou precies op moet letten. Wanneer je een padelbaan reserveert bij padel Amstelpark, kun je daar gemakkelijk een racket huren om te testen wat jij prettig vindt! ThePadellers biedt een ruim assortiment aan rackets aan om te gebruiken. Een beetje kennis over padel rackets kan alleen nooit kwaad. Daarom hebben we hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Padel rackets voor beginners

Op het eerste oog lijkt er misschien maar weinig verschil te zitten in padel rackets, maar toch kan het type racket dat je kiest veel verschil maken! Als beginner is het verstandig om te kiezen voor een niet al te zwaar racket. Dit zorgt ervoor dat het racket lekker wendbaar is en het geeft veel controle. Gemiddeld ligt een padel racket rond de 350 gram, maar als je net begint dan kun je beter kiezen voor een racket van ongeveer 345 gram. Verder is een racket met een ronde vorm over het algemeen geschikt voor als je nog weinig ervaring hebt. Deze rackets hebben het balanspunt een beetje onderaan liggen waardoor het racket comfortabel aanvoelt.

Padel rackets voor een ervaren speler

Heb je al wat uurtje gemaakt op de padelbaan? Dan is over het algemeen een racket van ongeveer 350 gram ideaal voor jou. Dit is iets zwaarder dan een racket voor beginners wat ervoor zorgt dat je iets meer power hebt. Daarnaast is een druppelvormig padel racket geschikt wanneer je wat meer power zoekt. Bij deze rackets ligt de sweet spot iets hoger dan bij rackets met een ronde vorm. Hierdoor is het iets lastiger om de bal goed te racket, maar als je de bal goed raakt, dan geeft dit racket extra power!

Padel rackets voor gevorderde spelers

Ben jij verslaafd aan het spelletje en speel je het liefst iedere dag? Dan is het iets zwaarder racket waarschijnlijk goed voor jou! Hoe zwaarder het racket, hoe meer power. Je moet aan het net wel snel kunnen reageren, want doordat het racket wat zwaarder is, is het ook minder wendbaar. Daarnaast is een diamantvormig racket vaak de beste optie voor als je veel speelt. Bij deze vorm ligt de sweet spot nog hoger dan bij een druppelvormig racket. Hierdoor is het het moeilijkst om met dit racket de bal goed te raken, maar als je de bal goed raakt, geeft dit racket de meeste power tijdens het aanvallen!