Home Sport Beste Nederlandse snacks

Beste Nederlandse snacks

0
Beste Nederlandse snacks

Wat zal het heerlijk zijn als we deze zomer weer gewoon lekker naar buiten kunnen, naar het strand of zelfs naar een festival. Een biertje drinken of een snack eten. Maar wat zijn nu echt typisch Nederlandse snacks? In dit artikel bespreken we de lekkerste traditionele Nederlandse snacks, vanuit het oogpunt van een toerist.

Frikandel

Deze unieke gefrituurde worst zonder vel is een populaire snack die vooral in België en Nederland wordt gegeten. Er is lang gediscussieerd of frikandel van oorsprong Belgisch of Nederlands is, en hoewel de exacte oorsprong van frikandel onbekend is, is het zeker dat het gerecht voor het eerst verscheen in de jaren vijftig.

De originele frikandelworst bestond uit een verscheidenheid aan vlees, meestal varkensvlees, kip en paardenvlees. Omdat het eten van paardenvlees tegenwoordig echter soms als taboe wordt beschouwd, hebben de meeste producenten het uit hun recept geschrapt. Traditioneel wordt het gewoon geserveerd, met een klodder mayonaise erbij.

Ontbijtkoek

Natuurlijk wordt dit traditioneel gegeten tijdens Koningsdag, met het welbekende koekhappen. Ontbijtkoek is een van de hoofdbestanddelen van een traditioneel Nederlands ontbijt: een roggecake gekruid met kaneel, nootmuskaat, gember, honing, peper en kruidnagel. Hoewel het naast Koningsdag vaak bij het ontbijt wordt gegeten, is het net zo populair als een lunchtraktatie of een middernachtsnack, gegarneerd met boter of jam, en soms met een paar stukjes kaas ernaast.

Wanneer het als tussendoortje wordt gegeten, wordt het vaak gecombineerd met een kopje thee of koffie. Ontbijtkoek wordt al sinds de 16e eeuw in Nederland gebakken en tegenwoordig zijn er tal van regionale varianten van dit smaakvolle zoete brood. In het zuiden van het land staat het bekend als peperkoek, verwijzend naar het feit dat peper een van de ingrediënten is die in het maken wordt gebruikt.

Kaas

Kaas is natuurlijk een van de meest bekende Nederlandse snacks. Het wordt vaak op brood gegeten maar een lekker kaasplankje met een goede wijn erbij is ook ontzettend lekker. Ook wordt kaas veel gebruikt in gerechten. Italiaanse Parmezaanse kaas zien we weer terug in vele pasta’s. je kunt gemakkelijk kaas online bestellen.

Oliebollen

Het is nu misschien bijna zomer, maar voor je het weet is de winter er alweer en gaan we een nieuw jaar in. Oliebollen zijn een oer-Hollandse en Belgische snack. Het deeg, dat wordt gefrituurd in hete olie, is gemaakt met bloem, eieren, gist, melk en bakpoeder. De buitenkant is knapperig, terwijl de binnenkant taai en zacht is.

Traditioneel worden de bollen bestrooid met poedersuiker, terwijl sommige soorten gevuld zijn met rozijnen of krenten die eerder in het deeg werden verwerkt. Oliebollen worden vaak bereid en gegeten in de weken voor het nieuwe jaar.