Home Sport Lekker veganistisch eten

Lekker veganistisch eten

0
Lekker veganistisch eten

Je ziet het tegenwoordig overal: vegan eten. Er zijn vegan snackbars, restaurants, en vele veganistische opties in restaurants die ook eten met zuivel, vlees of vis verkopen. Ook in de supermarkt vind je -naast het eten waar sowieso al geen dierlijke producten in zitten- allerlei veganistische versies van voedsel dat gewoonlijk zuivel en andere dierlijke producten bevat. Er zijn bijvoorbeeld allerlei soorten ijs in een vegan versie tegenwoordig. Magum, Ben en Jerry’s… noem maar op. Er is ook veganistische kaas op de markt, veganistische vleesvervangers die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Het is eigenlijk helemaal niet meer nodig om dierlijke producten tot je te nemen! Al kan het zo heerlijk zijn… Maar er zijn voldoende redenen om veganistisch te eten! Ook, of zeker op wintersport. In landen als Duitsland en Oostenrijk is er misschien wel meer te doen op veganistisch gebied dan in Nederland. Je kunt het in ieder geval een kans geven. Probeer het bijvoorbeeld eens een week. Je zult zien dat je hartstikke lekker en gevarieerd kunt eten.

Veganistisch vies?

Er zijn veel mensen die zeggen dat een veganistisch dieet niet lekker is. Dat het iets is voor konijnen. Je kunt echter de heerlijkste gerechten bereiden. Ook zonder melk, vlees, vis of eieren. Veganisten eten ook heus niet alleen maar ‘konijnenvoer’. Er is veel meer te eten dan groenten en fruit. Al kun je die ook al heel lekker bereiden. Er is een hoop op te leuken met sausjes. De meeste sauzen zijn namelijk vegan! Daarnaast zijn er allerlei soorten bonen die je kunt eten. Je kunt ook lekker toast maken. En wist je dat oreo’s ook vegan zijn? Friet is uiteraard ook vegan. Dat je als veganist per se heel mager moet zijn is dus ook echt een onzinverhaal. Ook als je veganistisch eet, moet je opletten! Sommige veganisten slikken vitaminen. Dit is vaak de Vitamine B12. Zoals ik eerder al schreef, er zijn ook veganistische snackbars waar zelfs de meest fervent vleeseter zou genieten…

Waarom

Veganistisch eten is natuurlijk niet alleen maar lekker. Dat is ook niet waar het allemaal over gaat. Er zijn vandaag de dag ontzettend veel dieren die moeten lijden, omdat wij dierlijke producten eten. Vegetarisch zijn is natuurlijk al hartstikke goed, maar als je melk drinkt, kaas eet, of eieren eet, hou je het slachten van dieren gewoon in stand. De koeien die jouw melk geven, krijgen telkens kalfjes. Dit is om de melktoevoer gaande te houden. Is het kalfje echter een stiertje, dan wordt deze vastgemest. Voor de slacht uiteraard. Daar staan veel mensen niet altijd bij stil.