Home Sport Thuis sporten? Dit heb je nodig!

Thuis sporten? Dit heb je nodig!

0
Thuis sporten? Dit heb je nodig!

Wintersport zit er niet in dit jaar, maar ook de sportscholen en -verenigingen zijn gesloten. Je hoort het al van mensen die de zolder verbouwen tot een privé sportschool. We willen natuurlijk wel een beetje fit blijven, dus er zit even niets anders op dan thuis sporten. Het is lang niet zo leuk als op wintersport gaan of je uitsloven in de sportschool met vriendinnen, maar we moeten iets! In deze blog zet ik voor je op een rijtje wat je allemaal nodig hebt om thuis te sporten!

Goede sportplek

Als je thuis aan de bak gaat, heb je een goede plek nodig. Een plek in huis waar je ongestoord kunt sporten. Houd hierbij ook rekening met de buren! Een half uur touwtjespringen vindt jouw onderbuurvrouw misschien niet zo’n goed idee. Ook is het niet prettig als iedereen jou ziet zweten. Zorg dus voor goede raambekleding. Het is niet echt prettig om in het donker te sporten en een beetje natuurlijk licht en frisse lucht is goed voor het energiepeil. Raamdecoratiesoorten die hier allemaal aan voldoen, zijn bijvoorbeeld shutters en jaloezieën. Je kunt bij deze raambekleding de horizontale lamellen zo draaien dat je de perfecte balans tussen daglicht en privacy hebt. Er kan dan dus niemand naar binnen kijken, maar je kunt wel genieten van het natuurlijke licht. Ideaal!

Spullen

Heb je een plek in huis uitgekozen? Dan is het tijd om de spullen in huis te halen. Het ligt er heel erg aan wat voor sport of oefeningen je gaat doen, maar een sportmatje is eigenlijk altijd handig. Zeker als je buikspieroefeningen of andere oefeningen op de grond gaat doen! Ook zijn fitness elastieken handig om in huis te halen. Deze kun je voor veel verschillende oefeningen gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld je rug, schouders, armen en benen mee trainen. Wil je echt uitpakken? Haal dan gewichten in huis. Hoeveel gewichten je koopt, hangt af van jouw lichaam en trainingsniveau!

Muziek

Wat is sporten zonder muziek? Juist, heel saai! Zorg dus voor een goede speaker en maak een leuke afspeellijst. Zet in deze afspeellijst nummertjes met een lekker tempo, zodat je extra energie krijgt!

Sportmaatje

Vind je het lastig om alleen te sporten en kun je moeilijk de motivatie vinden? Vraag dan eens rond of iemand met je wil sporten! Het kan helpen om elkaar te motiveren. Spreek vaste dagen met elkaar af zodat het standaard in je planning staat. Je kunt dan bij iemand thuis op anderhalve meter afspreken, buiten in de tuin of het park of online natuurlijk. Dit voorkomt dat je het blijft uitstellen. En het is natuurlijk ook een stuk gezelliger om samen met iemand te sporten. Dit is een goed moment (vooral na het sporten) om lekker bij te praten!