Home Reizen Veilig op twee wielen

Veilig op twee wielen

0
Veilig op twee wielen

Motorrijden is voor veel mensen een grote hobby. En niet alleen dat, het is ook een hele functionele manier van vervoer. Maar op een motor ben je ook kwetsbaar. Je rijdt enorm hard maar je hebt weinig bescherming om je heen en een groot deel van je veiligheid hangt af van de balans die je hebt op het voertuig. In deze blog geef ik je wat tips over hoe je toch veilig op een motor stapt. Lees je mee?

Een betrouwbaar ros

Laten we allereerst kijken naar de motor waar je op rijdt. Het is belangrijk dat jouw motor voldoet aan alle eisen. Als je graag aan je motor sleutelt, moet je er wel zeker van zijn dat die optimaal functioneert. Dit kan je bij een officiële monteur laten checken. Een betrouwbare motor kan je vertrouwen en dat is niet alleen voor jouzelf veiliger op de weg maar ook voor anderen. Laat je motor ook regelmatig checken en behandelen voor een grote beurt, net zoals je met een auto doet.

Waarom verzekeren

En je motor kan nog zo goed zijn, jij kan nog zo voorzichtig en oplettend rijden, een ongelukje zit in een kleine hoek en kan je ook zonder toedoen van jou overkomen. Een motor verzekering is verplicht als je gaat rijden. Je bent dan namelijk in ieder geval verzekerd van schade aan (de voertuigen van) anderen, en afhankelijk van welke verzekering je hebt, ben je wellicht ook verzekerd voor schade aan jou en de motor.

De verzekering die bij jou past

Niet iedere verzekering past voor ieder mens, daarom zijn er zoveel verschillende aanbieders. Via internet kan je de motor verzekering vergelijken die jij op het oog hebt. Misschien wil je wel voor alles verzekerd zijn omdat je aan stunten doet of misschien vind je dat juist niet nodig en gebruik je de motor alleen voor vervoer en niet voor de sport.

Tijd voor de grote reis en/of stunt

En als je dan helemaal verzekerd bent en je motor is gecheckt dan kan je op pad. Of dat nu met de crossmotor is of met een ‘gewone motor’. Je kan met een goed gevoel die lange reis maken en vliegend over de weg gaan. Misschien reis jij wel helemaal af naar Portugal, nu mogen we immers weer en kunnen we er compleet van genieten. Ervaar dat gevoel van complete vrijheid met de zekerheid van een betrouwbare motor en een goede verzekering!