Home Sport Let hier eens op als je weer nieuwe schoenen gaat kopen!

Let hier eens op als je weer nieuwe schoenen gaat kopen!

0
Let hier eens op als je weer nieuwe schoenen gaat kopen!

Wist je dat een gemiddeld persoon zijn of haar schoenen als snel 10 tot 12 uur op een dag draagt? Dit is dus bijna de helft van je dag. Het is daarom ook ontzettend belangrijk om de juiste schoen te dragen. Dit is uiteraard de juiste maat maar ook materiaal en de vorm hebben hier invloed op. Ben jij benieuwd hoe je de volgende keer echt de perfecte schoen kan kopen voor jouw voeten? Dat gaat je lukken met onderstaande tips!

Koop de juiste maat

Er zijn meer schoenmaten dan kledingmaten en dat is niets voor niets. Schoenen die eigenlijk niet goed passen bij jouw voeten zullen nooit lekker aanvoelen. Bij te grote schoenen beginnen je voeten te glijden en te schuiven terwijl bij te kleine schoenen je voeten juist te weinig ruimte hebben en dus niet kunnen bewegen. Veel te kleine schoenen kunnen er zelfs voor zorgen dat je, je voet niet in de normale houding kan houden waardoor er vervormingen kunnen optreden. De juiste maat is schoenen dragen is daarom ook ontzettend belangrijk. Pas daarom altijd je schoenen voordat je ze koopt en staar je niet blind op een maat. Het kan best zijn dat je bij het ene paar schoenen maat 40 hebt terwijl het andere paar veel beter zit in maat 39 of 41. Passen, passen en nog eens passen is dus echt ontzettend belangrijk. Loop, ren en spring als je de schoenen past. Zitten ze hierna nog steeds naar behoren? Dan heb je de juiste maat schoen te pakken.

Kies voor kwaliteit

Goedkoop is duurkoop, dat geldt ook zeker weten voor schoenen. Kwalitatief goede schoenen zijn over het algemeen iets duurder maar als je, je voeten gezond wil houden wel zo belangrijk. Schoenen van goede kwaliteit geven jouw voeten de steun en comfort die ze nodig hebben. Zeker als je ze minimaal 8 uur wilt dragen. Welke schoenen nu echt van goede kwaliteit zijn? Met Nubikk schoenen zit je altijd goed. Niet alleen in de heren collectie vind je een paar pracht exemplaren maar ook Nubikk dames schoenen zullen je versteld doen staan.

Let op de breedte en vorm

Heb je wel eens goed gekeken naar de vorm van je voet? Er zijn eigenlijk maar weinig mensen die dezelfde vorm voeten hebben. Je voet kan wat breder zijn dan de “normale” vorm of juist wat smaller. Ook onze tenen bepalen de vorm van onze voet en dus ook de vorm van onze schoen. Hebben je tenen bijvoorbeeld grotendeels dezelfde lengte? Dan zullen schoenen met een ronde punt beter bij jouw passen. Lopen je tenen juist van groot naar klein? Dan is een schoen met een wat spitsere vorm juist geschikt voor jou. Zijn jouw middelste tenen het groots? Dan kan jij zelfs een schoen met een hele spitse punt aan.