Home Reizen Op wintersport ook je leukste Netflix series bekijken met een VPN

Op wintersport ook je leukste Netflix series bekijken met een VPN

0
Op wintersport ook je leukste Netflix series bekijken met een VPN

Wanneer je op vakantie bent in het buitenland is het lastig om het Nederlandse aanbod van Netflix alsnog te ontvangen. Dat heeft te maken met het feit dat verschillende landen een verschillend aanbod aan series en films hebben. Hartstikke vervelend natuurlijk wanneer je net bezig bent met een serie te kijken en je niet verder kan omdat je op vakantie gaat. Gelukkig is daar een oplossing voor!

VPN

Je kunt namelijk gebruik maken van een VPN. Een VPN, ofwel virtual private network, is een soort programma waarmee je inlogt op een anonieme server. Dit zorgt ervoor dat je als het ware incognito op het internet bent. Hiermee kan niemand jouw IP-adres zien. Een IP adres kan namelijk gekoppeld zijn aan gegevens van degene die ermee op het internet komt. Wanneer je gebruik maakt van een VPN verbinding, maak je tevens gebruik van een anonieme VPN. Deze is gekoppeld aan een bepaalde locatie. Het kan dus zijn dat deze gekoppeld is aan een anonieme locatie in Nederland, maar ook in andere landen. Op die manier kun je dus als gebruiker van een VPN inloggen vanuit een ander land.

Aanbod andere landen

Met die reden kun je dus ook Netflix gebruiken in andere landen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in te loggen op de Netflix van Amerika. Op die manier krijg je het gehele Amerikaanse aanbod aan films en series dat Netflix in Amerika aanbiedt. Ook ben je daardoor dus anoniem. Dat maakt dat niemand kan zien van waar jij je daadwerkelijk op het internet bevindt. Andersom werkt dit ook zo. Wanneer je dus inlogt met een Nederlands IP adres, bijvoorbeeld vanuit Oostenrijk waar je op ski-vakantie bent, kun je gebruik maken van het Nederlandse aanbod van films en series. Mocht je nou nog bezig zijn met een serie, dan kun je die dus met alle gemak alsnog terugkijken op wintersport.

Welke VPN

Maar hoe kom je precies aan een VPN? Dat kan heel makkelijk. Er zijn namelijk tientallen of misschien wel honderden aanbieders van VPN programma’s. Al deze programma’s hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende reviews op het internet die te maken hebben met VPN. Wanneer je zoekt naar: “VPN Review” zie je verschillende reviews waar je dus gebruik van kan maken. Je zou ook specifiek kunnen zoeken naar Nord VPN reviews. Een VPN review wordt vaak geschreven door een onafhankelijke partij. Je kunt dan alle voor- en nadelen bij elkaar afwegen om direct te zien welke VPN het beste bij jou past. VPN verbindingen kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden, maar wanneer je zoekt naar de juiste doeleinden voor jou, vind je ook de beste VPN voor jou.