Home Zakelijk Wat is meal preppen?

Wat is meal preppen?

0
Wat is meal preppen?

Als je wel eens in de sportschool bent geweest, heb je het woord meal prep vast wel een keer gehoord. Veel sporters maken gebruik van deze methode en het is daarom ook ideaal voor mensen met weinig tijd. Met meal preppen wil je zeggen dat je maaltijden voorbereid voor meerdere dagen. Het kan handig zijn als je weinig tijd hebt, of als je gezonder wilt eten zonder moeite. Bij meal preppen kook je bijvoorbeeld op een maandag voor de hele week, of zelfs voor 2 weken. Je kunt de eten in bakjes doen en in de koelkast of vriezer bewaren voor een later moment. Iedere dag haal je de maaltijden die je nodig hebt uit de vriezer en neem je deze mee. Meer weten over meal preppen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Betekenis meal prep

Meal preppen betekent dat je een maaltijd voorbereidt voor een later moment. Je kookt meerdere maaltijden voor een langere periode en vriest deze in de vriezer. Een deel van deze maaltijd kun je uit de vriezer halen als je deze nodig hebt. Veel mensen gebruiken rijst, broccoli en kip voor het meal preppen. Bij meal preppen denken we vooral aan gezonde producten en dit voor een gezonde levensstijl. Meal preppen is vooral handig voor de momenten dat je weinig tijd hebt. Op deze manier bespaar je namelijk meerdere uren per maand en is dit ideaal als je veel werkt of sport. Veel mensen nemen voorbereide maaltijden mee naar het werk en hoeven deze alleen maar op te warmen.

Veel sporters zijn druk bezig in de sportschool en hebben hierdoor weinig tijd. Voor sporters is het ook van belang dat ze gezond eten. Meal preppen is dan de ideale methode en op deze manier kunnen de sporters volledig focussen op het sporten.

Maak het jezelf makkelijk

Via Praz kun je eenvoudig kant-en-klare gerechten bestellen. Dit is een aanbieder met een groot aanbod in verschillende maaltijden. Deze maaltijden zijn gezond en ideaal als je een doel wilt behalen in de sportschool. De meeste van deze maaltijden bevatten veel eiwitten en is dit heel belangrijk als je sport. De maaltijden die je op de website besteld kun je eenvoudig opwarmen en nuttigen. Het is natuurlijk wel wat duurder dan in de supermarkt, maar het bespaart je hartstikke veel tijd. Je kunt zelfs pakketten bestellen van 14 maaltijden, zodat je voor 2 weken voeding hebt.