Home Zakelijk Is shortlease rijden iets voor jou?  

Is shortlease rijden iets voor jou?  

0
Is shortlease rijden iets voor jou?  

Je hoort het steeds vaker, shortlease rijden. Niet alleen zakelijk maar ook particulier wordt shortlease rijden steeds populairder en dat is uiteraard ook niet zomaar. Shortlease van een auto kan behoorlijk wat voordelen met zich meebrengen mits deze vorm natuurlijk geschikt is voor jou. Hoe je dat weet? In dit blog hebben we alles wat je moet weten over shortlease van een auto voor je op een rijtje gezet.

Wat is shortlease?

Het leasen van een auto gebeurt in veel gevallen bij een dealer. Je sluit een contract af voor 48 of 60 maanden voor een auto naar keuze en deze periode mag jij de auto in je gebruik nemen. Ontzettend fijn natuurlijk als je een stabiele inkomsten hebt of een goedlopend bedrijf maar dit is helaas niet voor iedereen zo zelfsprekend. Misschien ben je wel net een startup begonnen of ben je een ZZP-er en zijn jouw inkomsten afhankelijk van verschillende onstabiele factoren. In zo’n geval zit je helemaal niet te wachten op een contract voor een langere periode. In zo’n geval kan een contract voor een kortere periode voor jouw veel fijner zijn. En laat shortlease daar nou precies voor staan. Bij shortlease lease je dus een auto voor een korte periode. Deze periode kan zijn 2 maanden en uitlopen tot 24 maanden, het is maar net waar je zelf naar op zoekt bent. Door deze korte periode heb je geen zorgen op de langere termijn en zeg nou zelf, soms is dat wel zo fijn.

Voor wie is shortlease interessant?

Shortlease is eigenlijk voor iedereen interessant die op zoek is naar een leaseauto, zowel zakelijk als particulier. Uiteraard gelden er voor een shortlease auto op zakelijk gebied wel iets andere regels en voorwaarden dan voor een shortlease auto voor particulier gebruik. In de meeste gevallen wordt shortlease meestal gekozen als bedrijfsauto of als je in een auto op naam van de zaak mag rijden. Dit komt doordat veel voordeliger is als je bijvoorbeeld voor onderweg bent voor je werk. Daarnaast zijn verzekeringen en andere geldzaken meteen geregeld in je leasecontract. Je hoeft je hier dus niet ook nog eens zorgen over te maken. En mocht je toch pech krijgen met je auto of iets anders, dan staat er uiteraard een reserve auto voor je klaar zodat je gewoon weer je weg kan vervolgen. Daarnaast heeft shortlease vaak ook een veel korte termijn wat betreft opzeggen. Dus mocht je onverhoopt toch je contract willen en/of moeten opzeggen, dan zitten hier veel minder kosten aan verbonden.