Home Sport Voedingssupplementen voor meer energie

Voedingssupplementen voor meer energie

0
Voedingssupplementen voor meer energie

Misschien ben je wel een bodybuilder of volg je slechts driemaal in de week een trainingsschema onder leiding van een fitnessinstructeur. Hoe dan ook kan het zijn dat je merkt dat je meer energie zou willen hebben waardoor je beter presteert. In dat geval zijn er diverse voedingssupplementen die je kunt nemen, en deze hebben de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen onder de sportfanaten. Te noemen pre workout en whey protein. Je energie een boost geven en meer spiermassa creëren, het is allemaal mogelijk dankzij deze middelen. Maar, zijn we misschien niet een beetje doorgeslagen hierin, waardoor we de mogelijke negatieve effecten over het hoofd zien? In deze blog vertellen we je er meer over!

Meer uithoudingsvermogen met pre work out!

Een voedingssupplement dat je voor het sporten kunt nemen is pre work out. Hierin zitten diverse stoffen waar je meer energie door krijgt. Bijvoorbeeld aminozuren, zoals arginine. Het zorgt ervoor dat je minder snel moe wordt tijdens de training. Ook zit er cafeïne in, wat je energie ook oppept. Helaas is het wel zo dat je je energie kunstmatig een boost geeft. En daar zitten dus ook nadelen aan. Onderzoeken hebben aangetoond dat je daarna een behoorlijke energiedip kunt krijgen. Dus wellicht is het uiteindelijk beter om deze middelen niet te frequent en zeker niet te lang te blijven gebruiken!

Ook whey protein is erg populair

Naast het bovengenoemde pre workout kun je eiwitshakes met whey protein maken voor spierherstel en meer spiermassa. Ook hier zijn weer voor- en tegenstanders van, sommigen vinden teveel eiwitten in het dieet helemaal niet zo gezond. Ook zitten in veel whey poeders toegevoegde stoffen zoals suiker. Tevens is whey protein een bijproduct van kaas, dus als je lactose intolerant bent is het niet zo'n goed idee. Echter heb je whey protein in drie vormen. De meest zuivere vorm – hydrolisaat – is bijna geheel vrij van lactose. Maar de voorstanders zweren erbij omdat zij hun spiermassa zien toenemen, eerder herstellen na het sporten en met dit product een echte killer body kunnen creëren.

Wel of geen pre workout en whey protein? 

Of je deze supplementen nu wel of niet gaat nemen, is aan jou. Een tip is wel om het zeker niet zonder begeleiding te nemen, en altijd advies te vragen aan fitnesstrainers of mensen die het al langer gebruiken. Daarnaast is het belangrijk een gevarieerd voedingspatroon aan te houden met de benodigde stoffen die jou de energie voor de training geven. Dus voldoende koolhydraten, eiwitten en vetten, in de juiste verhoudingen. En let op: voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Je dient ze buiten bereik van kinderen te bewaren.