Home Zakelijk Het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering

Het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering

0
Het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering

Het is natuurlijk niet verplicht om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Je kunt bij je oude zorgverzekering verzekerd blijven. De ziektekostenverzekering wordt dan automatisch verlengd. Wil je een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Dan moet je dat doen tussen 12 november van dit jaar en 31 januari van het volgende jaar. Wanneer is het overstappen naar een andere zorgverzekering het overwegen waard?

  • De premie van je huidige zorgverzekeraar stijgt meer dan je had verwacht.
  • De dekkingen en de voorwaarden van je verzekering veranderen in het nieuwe jaar. De door je huidige verzekering te verstrekken vergoedingen dekken niet meer de komend jaar te verwachten zorgkosten.
  • Door over te stappen op een nieuwe zorgverzekering kun je besparen op de premie van de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering.

Overstappen is niet moeilijk

  • Ten onrechte wordt wel gedacht dat het overstappen naar een andere zorgverzekering niet eenvoudig is. Dat is een onjuiste gedachte, want het overstappen is gratis, simpel en kost je waarschijnlijk niet meer dan 10 minuten. Je kunt met behulp van een van de vele zorgvergelijkers op het internet op zoek naar een goedkopere zorgverzekering. De verzekering is niet alleen goedkoper, hij past ook beter bij de je te verwachten zorgkosten in het nieuwe jaar. Goed verzekerd zijn en geld besparen, dat wil jij toch ook? Door over te stappen kun je tot € 150 per jaar besparen. Je houdt dan maandelijks wat geld over om leuke dingen te doen. 

Snel en eenvoudig overstappen met een zorgvergelijker

Overweeg je om over te stappen? Door even te googelen vind je ongetwijfeld snel een van de vele online zorgvergelijkers. Aangeraden wordt om te kiezen voor een onafhankelijke zorgvergelijker. Waarom? Omdat door een onafhankelijke zorgvergelijker alle zorgverzekeringen met elkaar worden vergeleken. Je kunt in een zorgvergelijker aangeven welke zorgkosten vergoed moeten worden. Zo weet je meteen welke zorgverzekering het beste bij jou past. In een van de filters kun je bijvoorbeeld aangeven dat je komend jaar een vergoeding voor bijvoorbeeld fysiotherapie denkt nodig te hebben.

Het overstappen naar een andere zorgverzekering met een zorgvergelijker doe je in 3 stappen:

  • Je vult de gevraagde persoonlijke gegevens in
  • Je gebruikt filters om aan te geven wat je specifieke behoeften zijn
  • Je kunt de door jou gekozen verzekering, soms met korting, direct online afsluiten.