Home Kleding Een professionele uitstraling

Een professionele uitstraling

0
Een professionele uitstraling

Eerste indrukken zijn belangrijk. Mensen vormen in de eerste paar minuten en zelfs de eerste paar seconden al een mening over je; zo is de mens nu eenmaal geprogrammeerd. Iemand kan dus al iets van je vinden voordat je diegene überhaupt hebt gesproken! Daarom is je uitstraling heel belangrijk. Ook non-verbaal kan je vriendelijk of juist afstandelijk overkomen. In zakelijke omgevingen is het super belangrijk hoe mensen jou ervaren, zeker als je direct met klanten in contact komt. Je uitstraling moet professioneel zijn, maar ook vertrouwd aanvoelen. Om je te helpen een goede eerste indruk te maken, zijn hier een aantal tips. 

Outfit

Het eerste dat er aan je te zien is, is je gezicht en je outfit. En kleding is een heel groot deel van je uitstraling. Als je aan het werk bent in een zakelijke omgeving waar je er netjes uit moet zien, zorg dan dat je er ook echt netjes uit ziet. Dat begint ten eerste bij een goed overhemd. En let op, een goed overhemd is niet slechts een overhemd in de juiste kleur en sfeer, maar vooral ook een overhemd dat goed past. De goede maat dragen ziet er een stuk verzorgder uit dan een overhemd dat net te krap zit of juist om je heen slobbert. Wil je wel netjes, maar toch iets meer casual overkomen, dan kan je bijvoorbeeld aan heren coltruien denken. Coltruien zijn natuurlijk ook hartstikke geschikt voor vrouwen. Daarnaast: schoenen! Schoenen maken of breken een outfit. Nette, leren schoenen zijn een must have. En niet te vergeten… je kapsel! Dat is ook een deel van je outfit. Zorg ervoor dat het er verzorgd uit ziet. De stijl maakt niet uit zolang je er gezond en fris bij loopt. 

Lichaamstaal

In elk beroep komt vriendelijkheid goed van pas. Naast dat je natuurlijk sowieso al vriendelijk moet zijn, kan je dit ook uitvergroten voor de buitenwereld. Veel lachen misstaat niemand. Door te lachen zorg je ervoor dat anderen ook sneller gaan lachen en zo kan je een fijne sfeer neerzetten. Zorg er ook voor dat je mensen in hun ogen aankijkt als je met ze praat. Dat geeft een persoonlijk gevoel. Probeer een dichte houding zoals met je armen over elkaar heen geslagen staan te vermijden. Dat komt namelijk afstandelijk over. Praat juist veel met je handen, dan kom je enthousiaster over. En je zal merken, enthousiasme is besmettelijk!