Home Sport Supboarden is cool en gemakkelijk te beoefenen

Supboarden is cool en gemakkelijk te beoefenen

0
Supboarden is cool en gemakkelijk te beoefenen

Suppen is een van de snelst groeiende boardsporten ter wereld. Bij deze sport staat de sporter op een groot board en gebruikt een peddel om zich door het water te verplaatsen. De sport is erg prettig en ontspannend, en er zijn verschillende manieren om het te beoefenen.

Suppen is een koele en ontspannende manier om plezier te hebben in het water. Met weinig uitrusting kun je peddelen op zee, in meren en rivieren. En, als je de sport beoefent terwijl je op een board staat, kun je genieten van unieke uitzichten, variërend van een close-upbeeld van het waterleven onder je, zoals prachtige vissen rond het board tot een fantastische en onvergetelijke horizon.

Wanneer is suppen ontstaan?

De eerste SUP werd aanvankelijk in de jaren 40 op Hawaï gezien. Paddleboarding bleek pas een favoriete sport te zijn na 2001, toen Laird Hamilton (bekende surfer) begon met suppen. Sinds 2001 is paddleboarding in populariteit toegenomen.

Waarom is Paddle boarding zo populair?

SUPpen biedt uitstekende gezondheidsvoordelen. Zo is het ten eerste een fantastische training voor de spieren van het hele lichaam en je komt buiten terwijl je ook nog eens plezier hebt. SUPpen is een ongelooflijke cardiovasculaire training en helpt stress te verminderen. De beweging om op het water te blijven staan, betekent dat je je buik moet gebruiken om jezelf in evenwicht te houden zonder van de plank te vallen. Je zult snel het sixpack ontdekken waarvan je niet wist dat je het had, en je zult snel merken dat je benen strakker worden.

Staand peddelen is echter niet alleen jezelf in evenwicht brengen met je buik en onderlichaam. Het is ook een effectieve manier om je bovenlichaam te trainen, omdat je armkracht nodig hebt om in het water te roeien. En, je schouders en rugspieren worden versterkt dankzij deze roeibeweging, waarbij je je bovenhelft evenveel traint als je onderhelft.

 

Ongeacht leeftijd of sportiviteit, is suppen eenvoudig uit te proberen voor iedereen. Je verbrandt niet alleen tonnen calorieën door training, het stelt je ook in staat om quality time door te brengen met je dierbaren.

 

SUP-uitrusting; wat heb je nodig?

 

  1. Het supboard: dit is de belangrijkste investering. Maten variëren afhankelijk van het gewicht en de ervaring van de roeier.
  2. Peddel: Kies om te beginnen een peddel die 15 cm tot 20 cm langer is dan jij. Na verloop van tijd en met een goed ontwikkelde techniek, ontdek je vanzelf wat de beste maat is.
  3. Zwemvest: Sommige plaatsen classificeren een SUP als een vaartuig, in deze gevallen is het dan belangrijk om altijd een zwemvest te dragen als jij je in bevaarbare en geïnspecteerde wateren bevindt. Als je alleen gaat peddelen of als je weinig ervaring hebt, is het sowieso aan te raden om een zwemvest te gebruiken.
  4. Een van de belangrijkste onderdelen van je SUP-uitrusting is de voetriem, dat je met je board verbindt. Voor elke supper kan dit kleine item een verschil betekenen tussen leven en dood.
  5. Geschikte kleding: Draag wetsuits in koude klimaten waar onderkoeling een reden tot bezorgdheid is. Draag in warmere klimaten een korte broek en een T-shirt of badkleding – iets dat mobiliteit biedt en lekker blijft zitten, zelfs als het nat is.
  6. Zonnebrandcrème: gebruik zonnebrandcrème en een zonnebril.

Suppen is een tijdverdrijf waar het hele gezin van zal genieten. Een eerste investering is de uitrusting, dat je vele jaren plezier zal opleveren, tegen lage kosten en lekker buiten. Lees voor nog meer informatie verder op https://www.supboard-99.nl/