Home Reizen Kun je goed wintersporten in Turkije?

Kun je goed wintersporten in Turkije?

0
Kun je goed wintersporten in Turkije?

Het is waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je van plan bent om op winterbestemming te gaan: Turkije. Maar wist je dat het voor de wintersportliefhebbers echt een uitstekende plek is om de latten onder te binden? Turkije heeft een aantal wintersportgebieden die allemaal zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Het land heeft kwalitatief uitstekende skigebieden die ook voor de portemonnee goed te doen zijn. De leukste skigebieden in Turkije op een rijtje.

Ook in coronatijd is het skigebied open. Uiteraard wel onder voorbehoud van de Nederlandse regels. De belangrijkste coronamaatregelen zijn dat je altijd afstand moet houden van elkaar en dat je een mondkapje op moet in skiliften en stations. Dit geldt overigens voor alle skigebieden in Turkije. Het is altijd aan te raden om voor vertrek nog even te kijken naar de exacte coronaregels op dat moment.

Skigebied Kartalkaya

Het skigebied van Kartalkaya is waarschijnlijk het bekendste gebied in Turkije. Eerste boekt u uw vliegtickets Turkije naar Istanboel, om vervolgens naar het skigebied te gaan. Dit is het makkelijkste om te doen per bus van een reisorganisatie. De transfer is nog wel zo’n 3,5 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden. In totaal is het een rit van 250 kilometer van het vliegveld naar Kartalkaya. Maar, dat is het allemaal zeker waard! Kartalkaya telt 20 kilometer aan blauwe pistes, 7 kilometer rode piste en 3 kilometer zwarte piste. Daarnaast heeft het gebied 35 kilometer aan ongeprepareerde pistes, uiteraard te betreden op eigen risico.

Skigebied Palandöken

In het skigebied Palandöken vind je het avontuurlijkste skigebied in Turkije. Het hoogste punt ligt op ruim 3 kilometer hoogte en in totaal telt het gebied ruim 43 kilometer aan pistes. Daarmee is dit gebied ook direct het grootste van Turkije. Dit biedt voordelen. Zo is het namelijk het meest aantrekkelijke gebied als je skiërs van een gevarieerd niveau gaat. De verdeling tussen blauwe, rode en zwarte pistes is hier het grootst. Daarnaast is het gebied ook heel kindvriendelijk, zowel op als buiten de pistes. Palandöken kent veel luxe hotels waar je ook op all inclusive-basis kunt vertoeven.

Skigebied Uludag

Tot slot is het skigebied in Uludag een aanrader. Het hoogste punt in dit gebied ligt op 2322 meter en heeft 30 kilometer aan pistes, waarvan de overgrote meerderheid rood en blauw is. Daardoor is dit een ideaal gebied voor de beginnende wintersporter. Daarnaast is het ook zeer kindvriendelijk, omdat er geen hele grote uitdagingen te vinden zijn.