Home Reizen Wintersport in Italië?

Wintersport in Italië?

0
Wintersport in Italië?

Met het coronavirus dat rondgaat, vraag je jezelf misschien af of het wel mogelijk is om op wintersport te gaan in Italië. Het antwoord op die vraag is: ja, het is mogelijk! Sinds de lockdown voorbij is zijn de grenzen weer open en kunnen toeristen weer Italië in. Natuurlijk zijn er nog wel de bijbehorende corona maatregelen zoals het dragen van een mondkapje en het houden van afstand. Natuurlijk duurt het nog even voordat het winter wordt en kan de corona situatie dan ook misschien veranderd zijn. Houdt dus de situatie goed in de gaten!

Voorbereiden

Weet je zeker dat je op wintersport in Italië wilt gaan? Zorg dan voor een goede voorbereiding! Italië mag nu wel niet meer in lockdown zijn, maar dat betekent niet dat er geen maatregelen zijn. Ook als de winter komt kan het zijn dat deze maatregelen nog gelden, zorg er daarom voor dat je jezelf goed voorbereid en onderzoek doet naar de regio waar jij op wintersport wilt gaan.

Enkele maatregelen die nu nog gelden zijn het verplicht dragen van een mondkapje in openbaar vervoer, geen hand geven en het houden van minimaal 1 meter afstand. Ben je aan het sporten? Dan moet je minimaal 2 meter afstand aanhouden. In sommige regio’s is het ook verplicht om ten alle tijden buiten een mondkapje te dragen. Zoek dit dus eerst ook goed uit, voordat je eindigt met torenhoge boetes! De boetes kunnen namelijk tot wel 5000 euro oplopen of zelfs 8000 euro als je overtreding herhaalt.

Locatie

Zoals eerder genoemd is het belangrijk om te kijken naar waar je op wintersport gaat in Italië. Als je naar een risicogebied gaat heb je ook weer een reisbeperking. Zo moet je op de terugweg een gezondheidsverklaring klaar hebben liggen en anders is het mogelijk dat je niet meteen terug kan naar Nederland. Zorg er daarom voor dat je een goede locatie kiest waar je ook gemakkelijk afstand kunt houden. Kies dan ook in plaats van een hotel bijvoorbeeld holiday rentals in Umbria of andere gebieden. Een holiday rental kan een huis zijn of zelfs een villa, maar hier heb je meer ruimte dan in een hotel. Daarnaast verlaag je contact met potentiële besmetters, doordat je geen rekening hoeft te houden met andere hotelgasten.

Je kunt dus zonder zorgen naar Italië om op wintersport gaat, zolang je de situatie in de gaten houdt. Mocht de situatie verergeren, dan is het natuurlijk niet verstandig om toch naar Italië te gaan.